Dag 23

Imorse åkte vi på safari i kaudulla nationalpark. Vi åkte vid 5.30 och var framme vid 6, precis vid gryningen. Vi såg många fåglar, t.ex. Sri lankas nationalfågel, påfågel och någon annan liten fin fågel. Vi såg också vattenbufflar och slutligen såg vi faktiskt en elefant riktigt nära oss. Det var coolt och vi hade ganska tur med vädret, det regnade bara en liten stund. 


Vi var hemma vid tiotiden och fick frukost och därefter har jag typ bara legat i sängen. Börjar få ont i halsen och har haft ont i huvudet så kände att det är bättre att vila så jag kanske kan göra projektet imorgon. Får se hur jag känner mig. Inte så farligt med mig men det är just att vi ska cykla dit och hem som gör mig tveksam. Vill inte bli värre. Dag 22

Måndag igen vilket betyder nytt projekt. Var på en förskola igen på förmiddagen. Tyckte faktiskt om den här ännu mer än den andra. På den förra satt barnen med sina uppgifter hela tiden vi var här men här är det mer blandat med uppgifter och lek. Jag menar, de är ju bara fyra år. De kan inte sitta still hur länge som helst. Vi cyklade till och från förskolan som tog ca 20 minuter. På vägen dit såg de andra en krokodil eller alligator o en liten sjö vi cyklade förbi men jag hann inte se..


Väl hemma käkade vi lunch, mycket bättre än på det förra stället. Sen regnade det så vi bara chillade. När det slutat regna gick vi ut och gjorde lite trädgårdsarbete, typ trycka ner frön i hål mannen som bor här förberedde. Sedan fick vi jobba hårdare. Skäms att jag inte kommer på vad det heter som vi gjorde men jobbigt var det iallafall. Det var några lokala som körde förbi som stannade och ville ta kort på oss för de var första gången de såg turister arbeta sådär. 

Det har slått mig så många gånger idag att det här är ju som hemma. Det är skönt som ett avbrott från staden men varför betalar jag för att göra det jag kan göra hemma? Ikväll var det stjärnklart och alla sprang ut och ville se, hallå, det är väl inget särskilt? Kanske är mer värt att åka hit om man i vanliga fall bor i stan men det gör jag ju inte hehe. Asså jag gillar det verkligen men detta är bara tankar jag får. Samma sak med preschool. Varför betala för att göra det jag får betalt för att göra hemma? Ja det är en häftig upplevelse. Nästa vecka är sista veckan jag kan välja projekt (sedan elefantvecka och strandvecka) så tänker igenom noga nu vilket som är mest värt att göra. Vilket jag inte kan göra hemma. Lutar åt att hjälpa munkar lära sig engelska, får se. 

Imorse när vi skulle cykla till förskolan
På förskolan
Låg i hammocken en stund och filosoferade. Smutsiga ben efter arbetet i jorden
Dag 21

Alltså jag säger bara WOW! Har kommit fram till Sigiriya och än så länge är det sååå skönt! Vi är 11 personer här och alla sover i samma rum. Sängarna är större och skönare och vi alla har var sitt myggnät så ser ut som ett princessrum. Två av tre badrum har inget tak och en av de två duscharna är utan tak. Det är coolt men det har regnat ganska mycket idag vilket har ställt till med lite problem med just det. Det känns lite fel att säga att det är så fint här när det är så dålig standard men jag gillar det. Hoppas bara jag överlever alla myggor. Idag har vi spelat lite kort och mest tagit det lugnt med imorgon väntar preeschool på förmiddagen och gardening på eftermiddagen om inte vädret protesterar. En av killarna här har varit här i fyra veckor redan vilket gör att han vet mycket om området vilket är bra. Idag visade han oss en liten "pool" eller snarare en grop med vatten som de badade i. Hoppade i och de sa att den va typ åtta meter djup, jag vet inte. Sedan är bara problemet att komma upp men det är ju nästa problem. Jag hade inte med mig telefonen då det regnade så fick inga bilder :( 


Vi hörde påfåglar också. De jamade(?) så jag trodde det var katter men tydligen inte. Hade ingen aning om att de lät så men nu vet jag det. Såg en skymt av en ödla förut också när jag skulle gå in i ett rum och hämta en tekopp, den bara sprang och gömde sig när jag kom, vi blev nog lika rädda båda två. De är inte farliga iallafall men det var ändå obehagligt. Antar att det är sådant jag får vänja mig vid nu!

Den här skylten står vid grusvägen vi åker på till vårt hus, nice
Vårt hus. Det finns inga fönster, istället är det nån typ av gardiner för fönstrena, det som ser ut som mattor. Där inne sover vi
Inifrån! Mysigt!
En liten plats för o chilla. Hängmatta och lite annat.
Vi kan skymta Lions rock från trädgården
Här äter vi
Halva the gang