Dag 13

Lördag igen vilket betyder fritid! Vi åkte till the elephant orphanage där de skulle ta hand om elefanter för att de skulle slippa slita så mycket. Det kändes dock inte så bra då det endast var som en turistattraktion. Man kunde rida elefanterna, bada dom och mata dom. Vi bestämde oss för att inte rida på elefanterna men vilket inträdespaket man än köpte ingick det att bada dom. Så det tänkte vi att kunde vara okej men vi fick nog en dålig mahout (den som sköter elefanten). Vi fick ta lite vatten på elefanten två gånger och så sa han att det räckte och vi fick gå därifrån efter han hade försökt be om dricks. Sedan tänkte vi att mata dom kan ju inte skada dom för mat behöver dom. Vi köpte en korg som innehöll lite kex och två bollar, vet inte var det var. Vi matade elefanten och sen spottade den bara ut allt igen. Då frågade vi mannen som var där med oss om han inte gillade det eller om han var sjuk eller något. Han sa då att alla vill ju mata så de får alldeles för mycket mat. Därför spottar de bara ut det igen. Jag tyckte det var riktigt synd om dessa elefanterna. Det var inte det vi ville se när vi åkte dit. De var också fastkedjade och om de inte var det var det en mahout som gick bredvid hela tiden med en lång pinne och petade på elefanten. När han petade på olika ställen på elefanten betydde det olika saker. Det kändes nästan lite som en cirkus och jag hoppas verkligen att det kommer vara bättre förhållanden på det stället jag ska vara i en vecka. Det kändes inte som att dessa elefanter blev väl omhändertagna vilket var hela syftet med detta utan att de snarare var tillfångatagna. Tråkigt! 


Vi stannade till i Kandy på vägen hem då vi inte ville vara på elefantstället någon längre tid och tog en sväng på marknaden igen. Finns vissa saker jag så gärna vill ha men som inte kommer få plats i min resväska är jag rädd... drack iallafall en god milkshake och sen åkte vi hem till Green House. Här har vi spelat kort och haft en mysig lördagskväll. Nu regnar det igen. 

Godnatt!

Elefanten på väg till badningen
Den här stackaren var det så synd om. Det var inga synliga kedjor eller något men den stog och gungade fram och tillbaka men tog inget ändå steg så antagligen var det något under vattnet som höll den fast.. :(
Här badas det
Det här var den största elefanten de hade. Den stog fastkedjad med bakbenet i ett träd så den inte kunde gå någonstans
Här matar jag elefanten som sedan bara spottade ut det..