Dag 15

Idag har det visat sig att en annan tjejs iPad har blivit stulen, från byrån där man låser in sina värdesaker. Trots att det var låst har någon lyckats ta sig in. Typiskt nog är övervakningskameran just där trasig. Det känns så otäckt att så mycket saker försvinner men han som är huvudansvarig tog med henne till polisstationen idag för att göra en anmälan så det känns ändå bra att de tar det på allvar. Han var väldigt upprörd då det inte har varit några problem på många år men just denna veckan har det hänt en del. Det känns så fel för alla här är ju här för att göra en god gärning och det är då så motsägelsefullt att stjäla? 
Första dagen på nya projektet var jättebra! Det kändes inte som en förskola utan som en skola bara att barnen var yngre. Dagen startade med lite sånger och böner innan undervisningen började. De övade på att räkna till 6 på både engelska och deras språk. Sedan pratade de om olika frukter och vilka färger de har (på engelska såklart). De fick var sitt papper med frukter att färglägga. Efter de hade ätit lite och vi hade druckit te skulle barnen öva på att skriva B. Vi fick vara med som stöd till barnen och här trivdes jag mycket bättre! 
Det är så roligt för på mötet i onsdags berättade de att det är ett ganska nytt samarbete med den här skolan men sedan volontärerna kom dit har ansökningarna för att få ha sitt barn där ökat jättemycket! De tycker det är bra att de lär sig så mycket engelska och det blir ju på ett naturligt sätt då det bara är så vi kan prata med dem. Därför får vi mer än gärna ta bilder här för att det blir som bra reklam för dom, och de vill också ta bilder på oss. En win-win situation!