Dag 2

Oj vad mycket vi har gjort idag! Började dagen med frukost, som vanligt fick vi två rostmackor, ett stekt ägg, en mini banan och en skiva papaya. Vi ska nog köpa lite egen frukost vi kan ha själva. 


Efter frukost väntade 1,5 timmes bussfärd till spice garden där vi fick en rundtur och lite treatments från en jätteduktig man, tror han var någon slags doktor som använde de här kryddorna and stuff till sina patienter. Efter det åkte vi vidare till ett ställe där de gör te. Sri lanka är det andra landet med mest teodlingar, bara Indien ligger före. Där emot har Sri lanka mest export så det är lite av deras grej. Vi fick se odlingen och också följa resan från odlingen till tekoppen. Köpte med mig ett te som luktade sååå gott så kunde inte motstå.

 Efter det åkte vi äntligen och åt lunch. Idag hann vi inte tillbaka till vårt hus för lunch så vi åt i stan. Jag och några till hamnade på pizzahut (de har free wi-fi) det var riktigt gott med lite pizza. Direkt därefter fick vi en båttur på sjön i Kandy, tog cirka 20 minuter att åka runt där. Man blev ju riktigt sugen på att hoppa i men vår koordinator sa att det var förbjudet. Får helt enkelt vänta tills jag kommer till stranden. 

Sedan åkte vi till ett museum där de visade hur de tar fram några typ ädelstenar (?) här, tror de va olika sorters rubiner och safirer. Sen fanns det också en butik där man kunde köpa smycken av dessa stenar. Tror ni förstår att det var dyrt. Ringarna kostade från cirka 800kr upp till 50 000kr. Gissa om jag köpte något? 

Sedan har vi gått till en supermarket, eller "supermarket", det var väldigt litet. Vi köpte lite snacks och supergod mango, två för 80 rupies, dvs cirka 5kr. Hur bra? 

"Två droppar av den här räcker", på spice garden
Båtturen på Kandy lake
Inne i tefabriken
En apa vi såg på vägen, så fin, trots att den skrämde oss lite