Dag 36

Halli hallå! Dagen har varit toppen! Efter ca 40 minuters bussfärd kom vi äntligen fram till målet. Elefanten. Det var så häftigt!


Vi började med att mata henne lite med några kex och sedan gick vi på en lång promenad där hon fick äta och äta och äta som de ska göra. Ungefär som kor går de och äter hela dagarna men det kan de inte när dom måste jobba och slita. En elefant bör äta 250-300kg varje dag(!!) Medans Mali åt samlade vi ihop mat hon har nattetid. Massor av palmblad blev det. Vi blev bjudna på king coconut. Först skulle vi dricka vattnet och sen äta själva kokosen. Vi alla blev så mätta så när vi skulle ha lunch sen strax efter kunde vi knappt äta. Efter lunch gick vi till floden där Mali skulle bada. Först lade hon sig i vattnet ca 30 min sen fick vi gå fram och skrubba henne med kokosnötsskal. Det är en teknik man behöver lära sig. Sedan började det regna och åska så då drog vi oss hemåt. Det har varit en jättefräck dag samtidigt som det har varit väldigt mycket tid att titta och vänta. Det är ganska självklart, precis som han säger, att det han behöver är pengarna, sen får vi hälsa på en vecka på köpet typ. 

Ikväll har vi haft en supergod middag igen. Grönsakssoppa, rotti (bröd) och någon lökröra vilket inte alls låter märkvärdigt men det är såå mycket bättre mat här än de andra ställena jag varit på! Antar att det har att göra med att vi bor hemma hos familjen nu! 

Förresten, vill ni veta mer om projektet kan ni gå in på deras facebooksida (elephant care relief foundation) eller instagram (@elephantcarerelief)

Huset vi bor i
Här är hon, Mali
Här dricker hon vatten ur fontänen(?) i ett tempel
Ut på promenad...
..Vidare ut på risfälten
King coconut
Här ligger hon och gottar sig. Mahouten skvätter vatten