Dag 45

Idag har varit en bra dag! Vi började dagen med ett besök på ett tsunami museum. Det var massor av bilder och fakta om den tragiska dagen för 13 år sedan. Riktigt hemskt men samtidigt intressant. Har vissa gånger när jag ser vågorna komma funderat över, vad skulle hända om det kom en tsunami nu? Vad skulle man göra? Usch jag ryser. Att det var jordbävning i Bali imorse gör det inte riktigt bättre. Det är en sak jag är rädd för. På museet fanns det en skylt där det stog hur många som dog i de olika länderna. Vi hör alltid om tsunamin i Thailand, Thailandskatastrofen osv. Intressant egentligen då det var ca 5000 människor som dog i Thailand medan det var ca 50 000 i Sri lanka som dog. Och inte för att jämföra med Indonesien där över 200 000 människor omkom. Hur sjukt är det att vi bara pratar om Thailand? För att det var några svenskar där? Som om vi var så mycket mer värda än de andra. Sjukt.


Vi begav oss vidare till en silkesfabrik där de berättade och visade hur de gör silke. Det var intressant men allt var jättedyrt så köpte inget. Sedan åkte vi vidare söderut mot Galle. Vi tittade på fortet och tittade i några affärer. Galet fint här! Kändes verkligen som ett annat land. Kordinatorn tog oss till restaurangen där vi skulle äta lunch men ingen kunde äta för att det var alldeles för starkt. Det var faktiskt en besvikelse då en tjej som gjorde beachveckan för ett par veckor sedan pratade med den ansvarige om det för det går inte att äta så starkt och vi har ändå betalt mycket pengar för denna veckan. Nu gick vi till exakt samma restaurang och fick exakt samma mat ändå.. 

Efter "lunchen" åkte vi vidare söderut till Unawatuna. De hade en större strand där med flera restauranger på stranden så vi gick till en för att köpa oss något att äta. Det var så fint där. Känner verkligen nu när jag är på turistigare ställen, strand och hav, att jag inte vill åka hem igen. Först nu känns det som en semester! 

Barn från Sri lanka Har målat teckningar om tsunamin från deras ögon
Galle fort
Unawatuna
Sedan gick vi till vår strand in ambalangoda för att se solnedgången Igen